Útlezárás az Esterházy-kastély renoválása miatt

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2021. 01. 12. 13:38

Jó ütemben halad az egykori Esterházy-kastély műemlék épületének felújítása. A munkálatok miatt január 18-tól útlezárás és forgalomkorlátozás lép életbe a területen.

 

Hamarosan megkezdődik a Szívkórház mellett lévő, 1400 négyzetméteres Esterházy-kastély műemlék épületének betonozása, majd a tető bontása.

A munkálatok ideje alatt a Liliom utca-Erkel Ferenc utcai csomópontot lezárják, szintén lezárják a Táncsics utca murvás parkolóját.
Az Erkel Ferenc utcát csak az ott lakók használhatják, az utcában tilos lesz a parkolás. A Szívkórházat ebben az időszakban a Honvéd Kórházon keresztül, a Szabadság utcáról lehet majd csak megközelíteni.
A tervek szerint a forgalmirend változás október 1-ig tart majd.

Mint arról korábban beszámoltunk, több mint egymilliárd forintból újul meg a reformkori városrész legrégebbi műemlék épülete, az egykori Esterházy-kastély. A várhatóan jövő év őszre elkészülő beruházás részeként a felújított kastélyban nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki. A műemléképülethez kapcsolódva megépül egy 200 négyzetméteres látogatóközpont és rendezik az épület kertjét is. A látogatóközpont szolgáltatásokkal, vendéglátókkal egész évben várja majd a vendégeket.
Részletek, látványtervek itt.

Forrás: balatonfured.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!