Részegen hajtott egy hajós egy vízisípályára Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: origo.hu 2020. 10. 08. 11:58

A vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki részegen vezetve, annak árbócával a balatonfüredi vízisípálya drótkötelébe szorult - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.

 A 45 éves elkövető ez év július 27-én este tíz óra körül ittasan, a motort üzemeltetve vezette vitorlását Balatonaliga irányából Balatonfüred felé, miközben a kishajó fedélzetén utasokat szállított - írja a közlemény.

Amikor a férfi a Balatonfürednél üzemelő elektromos meghajtású drótköteles vízisípályához ért, figyelmetlenségből NEM VETTE ÉSZRE A PÁLYA VILLANÓFÉNNYEL JELÖLT 9,5 MÉTER MAGAS OSZLOPAIT, MELYEK KÖZÉ EGY PÁRHUZAMOSAN FUTÓ DRÓTKÖTÉLPÁR VAN KIFESZÍTVE, ÉS BEHAJÓZOTT AZ OSZLOPOK KÖZÉ. 

A manőver folytán az árbóc a két drótkötél közé beszorult, a merevítésére szolgáló sodrony elszakadt, és az árbóc enyhén elhajlott.

A sérült kishajót a rendőrség vontatta a balatonfüredi kikötőbe, 

A FÉRFI HAJÓVEZETŐI ENGEDÉLYÉT PEDIG A HELYSZÍNEN ELVETTÉK. 

A vádlott amellett, hogy ittasan vezetett, gondatlanságával a kishajón tartózkodó két utas testi épségét is veszélyeztette. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés hozatalára és pénzbüntetés kiszabására, valamint a vízi járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: origo.hu

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!