Csütörtöktől főszerepben a fiatalok

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 09. 08. 18:43

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a ROOSTER-MONAUTIX Laser és 420 nyílt Országos Bajnokság, valamint a ROOSTER-MONAUTIX 29er GRAND PRIX. A verseny házigazdája a Balatonfüredi Yacht Club, ahol nagyon készülnek már arra, hogy kiváló versenyt rendezhessenek a fiataloknak. A 420-as hajóosztály, a Laser, a Laser Radial és a Laser 4.7 osztály versenyzői, valamint a 29er osztályban versenyzők indulhatnak és küzdehtnek meg a bajnoki címekért, helyezésekért.

 A Balatonfüred előtti vízterületen tíz futam lebonyolítását tervezi a Dávid Júlia vezette versenyrendezőség, a 420-as, Laser, Laser Radial és Laser 4.7 számára négy nap alatt, 3,3,2,2 futam napi bontásban, míg a csak pénteken startoló 29er osztálynak három nap alatt 4, 3,3 napi futam bontásban. A futamokat cirkáló-hátszél és trapéz pályákon rendezik. A verseny érvényességéhez már egy érvényes futam is elég, de ahhoz, hogy országos bajnokokat is hirdethessenek legalább négy futamot kell megrendezni. Természetesen valamennyi osztályban külön értékelik a korosztályokat és a lányok számára is készülnek különdíjakkal.

Mivel a koronavírus járvány sokkal nagyon óvatosságra kényszeríti a verseny rendezőit, így nevezni ezúttal csak online, a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül lehet (nem magyar állampolgárságú versenyzők számára a byc@byc.hu e-mail címen), de fokozottan figyelnek majd a távolságtartási szabályok betartására a parton, ahol nem lesznek társasági események. A díjkiosztó ünnepség elvileg meg lesz tartva, de a végleges döntést csak később hozzák meg a szervezők, akik arra is készülnek, hogy a vírus terjedése miatt elképzelhető, hogy nem tartanak majd díjkiosztót sem.

A versenykiírás letölthető az alábbi linken: https://bit.ly/2GHy03l

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!