A Kishamis bajnokságot, a Nemere II. emlékversenyt nyert

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 08. 31. 14:52

Vasárnap, a bajnokság utolsó napján már csak 1 futam hiányzott a meghirdetett 7 futamból, így a rajtot a versenyutasításnak megfelelően 10:00 órára tervezte a rendezőség. A reggeli kormányosi értekezleten még nem sok szél látszott, de bízva az előrejelzésekben 9:00 órakor vízre szállt a mezőny.

A nap rövid halasztással indult, és nem sokkal 10:00 óra után el lehetett kezdeni a rajteljárást. A gyenge leálló szélben Náray Vilmos versenyvezető a pályarövidítés mellett döntött, így maximális futamszámmal, nem sokkal dél előtt befejeződött az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokság és a Benacsek Jenő Emlékverseny.

Az utolsó futam befutójánál ismét éles verseny volt a tó két legöregebb versenyhajója között, melyet ezúttal a Kishamis nyert néhány másodperc különbséggel.

A kora délutáni díjkiosztón az Összevont Cirkáló Magyar Bajnoki érmét a 124 éves Kishamis vehette át, Hrehuss Györggyel a kormánynál, a második helyezett a Hónig Péter vezette Talizmán lett, a harmadik helyre a Kellermayer Sándor kormányozta Tramontana futott be. Az első három helyezett a csodás érmeken kívül az Ivanics Kft. és a Champaigne Taittinger jóvoltából különdíjban részesült. A Tóth László emlékfutamot ezúttal a Kishamis nyerte. 

A Benacsek Jenő Emlékversenyt, melyen csak 75-ös Cirkálók indulhattak, szoros versenyben a Nemere II nyerte Pallay Tiborral a kormánynál, így a Herendi Porcelánmanufaktúra gyönyörű díját is Ők vihették haza. A második a Lillafüred (Gál András Levente), a harmadik a Sirocco (Cittel Lajos) lett.

 


Csatolt fájlok:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!