Újra Kék Karaván Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 08. 07. 11:12

Bűn- és baleset-megelőzési programot tartottak a rendőrök és a közreműködő társszervek képviselői a kempingben.

 A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a társszervek képviselőivel együtt 2020. augusztus 6-án délután ismét a Kék Karaván elnevezésű prevenciós programmal várták a hazai, illetve külföldi nyaralóvendégeket a helyi kempingben. Az érdeklődők különböző prevenciós tájékoztatók közül választhattak és megtekinthették a szolgálati gépjárműveket is. A rendőrök felhívták az állampolgárok figyelmét többek között arra, hogy a strandokon az úgynevezett törölköző széf helyett az értékmegőrzőkben helyezzék el irataikat, mobiltelefonjaikat és egyéb értékeiket. Tájékoztatták a strandolókat arról is, hogy a parkolás kezdetekor minden esetben ellenőrizzék, ne maradjon a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy. Tanácsolták továbbá, ha kiszállnak az autóból, annak ajtajait zárják be és az ablakokat húzzák fel még akkor is, ha csak rövid időre távoznak.

A program során a kerékpárral érkezőknek lehetőségük nyílt az országos BikeSafe rendszerbe regisztráltatni a kétkerekűiket. A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak például a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!