Útközben is biztonságban Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c. r. őrgy. 2020. 08. 05. 15:42

A rendőrök vagyonvédelmi tanácsokkal látták el az utazókat.

 A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több közlekedési szervvel együttműködve 2015 nyarán indította útjára a Biztonságban útközben elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési programot. Ennek keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus 4-én délután a helyi vasútállomáson tájékoztatták az utasokat az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről. Felhívták a figyelmüket többek között arra, hogy ne hagyják őrizetlenül utazótáskáikat, értéktárgyaikat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat, és ezeket, valamint irataikat soha ne a táska tetejére rakják, hanem annak belső zsebeibe.

A rendőrök kitértek a bankautomatáknál történő biztonságos készpénzfelvételre is. Kérték a turistákat, hogy bankkártyájuk PIN kódját csak abban az esetben üssék be, ha nem áll mögöttük közel senki, ha pedig megkapták a pénzt, pénztárcájukat azonnal tegyék a táskájukba.

A nyári idegenforgalmi szezonban a turisták sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése és visszaszorítása érdekében a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a vasútállomás területét és annak környékét.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!