Újabb nyílt napot tartottak a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 07. 02. 14:54

Táborozó gyermekek ismerkedhettek meg a rendőrök munkájával, valamint hasznos megelőzési tanácsokat kaptak.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 1-jén délelőtt újabb táborozó diákcsoportot láttak vendégül. A rendőri pályát bemutató kisfilm levetítése után a gyerekek egy bűn- és baleset-megelőzési előadást hallgathattak meg.

A rendőrök felhívták figyelmüket a nyár és a vízpartok veszélyeire, illetve a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira. Elmondták, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva, azokat áttolva keljenek át. Hangsúlyozták, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező, testi épségük megóvása érdekében pedig lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt is.

A rendőrök kérték a diákokat továbbá, hogy mobiltelefonjukat idegeneknek ne adják át semmilyen kérésre, illetve ügyeljenek arra is, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt közterületen, azokat tegyék táskájuk belső zsebébe.

A program zárásaként a gyerekek megtekinthették a rendőrség által használt eszközöket és fegyvereket, valamint egy szolgálati kutyás bemutatón is részt vehettek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!