Zebra terv a gyalogosok védelméért

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 05. 15. 08:58

Az országos baleset-megelőzési kampány keretében segítették a gyalogosforgalmat a rendőrök Veszprém megyében.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampányt hirdetett 2020. május 11-e és 14-e között. A kampányhoz Veszprém megye is csatlakozott, ezért az említett időszakban a balatonfüredi rendőrök a gyalogos balesetek megelőzése érdekében kiemelten ellenőrizték a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket.

A Veszprém megyei rendőrök a balesetmentes közlekedés érdekében az alábbi szabályok betartására hívják fel a járművezetők és a gyalogosok figyelmét:

  • Amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!
  • Soha ne menjenek át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen tilos jelzésnél!
  • Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • Járművezetőként különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor!
  • A zebráknál vezessenek lassabban és körültekintőbben! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság! 

… hogy mindenki hazaérjen!

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!