Az edzés nem vész el, csak átalakul – itthon készülnek a Vadnai testvérek

balaton.vehir.hu Forrás: byc.hu/Dallos Krisztina 2020. 03. 28. 19:05

Tavaly nyáron Vadnai Benjamin Japánban a Laser Standard Világbajnokságon 20. helyezésével megszerezte az olimpiai indulás jogát a 2020-as tokiói nyári játékokra. Vadnai Jonatán ugyanitt világbajnoki 31. helyezett lett. Azóta eltelt néhány hónap, a fiúk rendületlenül készülnek az új szezonra.

 A héten érkeztetek haza Horvátországból. Hogy teltek a napjaitok az edzőtáborban?

Az első két hét szinte zökkenőmentesen telt, aztán bezárták a kikötőt, így kizárólag kerékpározásra és az apartmanban ’’kondi termi’’ edzésre kényszerültünk. A lehetőségeknek mérten felszereltük a nappalit (kézi súlyok, gumiskötél, lógópad, Bosu, Gflex). A súlyokon kívül mindent szoktunk magunkkal vinni, ha valahova kocsival utazunk, szóval ezek az eszközök most kifejezetten hasznosak voltak. Egy ideig úgy volt, az edző meg tudja oldani, hogy vízre szállhassunk, de a folyamatos szigorítások miatt abba kellett hagynunk az álmodozást és még időben hazatérni.
Ahogy Magyarországra értünk, önkéntes karanténba vonultunk, így a szülőktől is távol vagyunk egy ideig.

Vadnai Benjamin

 

Kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette, hogy a tokiói olimpiát a globális koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják, és legkésőbb 2021 nyarán megrendezik. Mit szóltok a halasztáshoz?
A legfrissebb információk szerint április 17-éig véglegesítik az új dátumokat. Izgatottan várjuk! Természetesen ez minden sportolónak egy frusztráló helyzet, hiszen mindent erre a versenyre teszünk fel. Jonival beszélgettünk róla és próbáljuk pozitívan felfogni. Arra a nyugtató következtetésre jutottunk, hogy mivel fiatalok vagyunk és folyamatosan fejlődünk nekünk minden nap, amivel elcsúsztatják az olimpiát a mi malmunkra hajtja a vizet.

Vadnai Jonatán

 

Hogyan érinti ez a felkészüléseteket?
Egyelőre még nem tudjuk, hogy mi lesz a következő versenyünk. Napról napra készülünk fizikálisan és fejlesztjük magunkat mentálisan továbbképzésekkel, tanulással.

Meg tudjátok itthon is oldani az edzéseket? Hogyan?
Hasonló eszközökkel, amiket Splitben is használtunk, szereltük fel a lakást. A saját és a BYC Instagram oldalára is töltünk majd gyakorlatokat. Nyugodtan lehet belőle ötletet meríteni	</div>
	    <div class=A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!