Programdömping jövőre is

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2019. 11. 29. 18:10

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat jövőre is sokszínű lesz. Gasztronómia, tárlatok, fesztiválok, nemzetközi sportesemények és persze a hagyományos rendezvények. Újdonság, hogy jövőre átteker a városon a világ egyik leghíresebb kerékpárversenye a Giro d’Italia mezőnye. A Blaha és a Kisfaludy utca május végétől a nyár végéig hétvégenként sétáló utcává változik- írja a balatonfured.hu

 

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Jövőre is sűrű lesz a programnaptár, májustól szeptemberig tulajdonképpen rendezvénydömping van a városban, de szezonon kívül is egyre több már az esemény.

A képviselő-testület elfogadta a jövő évi nagy rendezvények tervét. Újra jelentkeznek a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor.

Több, nemzetközi sporteseményt is szerveznek a városban. Szkander Európa-bajnokság, Raceboard Világbajnokság, nemzetközi tenisz-, futó-, és vitorlásversenyek, és a már említett Giro d’Italia, amely nem mellesleg komoly városmarketing értékkel is bír. Itt írtunk bővebben a kerékpárversenyről.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, lesz Tavaszi Fesztivál, a Vaszary Galériában országosan is jelentős kiállítások nyílnak, a Gyógy téren pedig lesz Prímás verseny, Opera gála, augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutató.

A rendezvénynaptár itt olvasható.

Ismét számíthatunk a Blaha Lujza utcai programokra is, sőt jövőre már május végétől egészen a nyár végéig minden hétvégén (pénteken, szombaton) újra lezárják majd a forgalom elől a hangulatos utcát.

A város egyre több gasztronómiai rendezvénynek ad otthon. Már januárban nyitja a sort a Vince-napi Borünnep és a Gasztro Piknik, lesz Balatoni Hal-és Borünnep, az ínyenceknek Krúdy Gábli, folytatódik a Füred Gastro és persze a nyáron: Borhetek.

 

Az irodalom és a képzőművészet is teret kap, a Vaszary Galériánál pedig továbbra is törekszenek az országos hírű és színvonalú kiállítások bemutatására.
Veszprém és a balatoni régió közös nyertes pályázata, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím is minden bizonnyal alakítja majd a város programkínálatát, hiszen jövőre már elkezdődik a projekt felfutó szakasza.
A város együttműködési megállapodás megkötését kezdeményezte a megyeszékhellyel, annak érdekében, hogy minél jobban élni tudjon az Európa Kulturális Fővárosa program adta lehetőségekkel.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!