Krémes, velős pirítóssal

balaton.vehir.hu Forrás: balatnfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2019. 11. 11. 17:06

Két jellegzetes, helyi gasztronómiai termékkel, a Bergmann Cukrászda francia krémesével és a Muskátli Borozó, azaz a Hatlépcsős velős pirítósával bővült a Városi Értéktár. Az okleveleket a Füred Gastro színpadán adták át. Bekerült az értéktárba a Füredi História című helytörténeti folyóirat és a 25 éve alapított Helytörténeti Egyesület is - írja a balatonfured.hu

 

Forsthoffer Ágnes szállodaigazgató felterjesztése alapján kapott felvételt a krémes illetve a velős pirítós az értéktár turizmus és vendéglátás kategóriájába.

– A Bergmann Cukrászda békebeli hangulatával, polgári, családias eleganciájával, kifinomult süteményeivel vonzza a városba a vendégeket. A krémesük, nemcsak egy sütemény, hanem megtestesíti a múltat, a jelent és a jövőt, hiszen a Bergmann családban generációról generációra száll a cukrász mesterség. A Muskátli Borozó, alias Hatlépcsős velős pirítósa pedig hosszú ideje meghatározó eleme a füredi gasztronómiai kínálatnak, szinte összefonódott a várossal – hangzott az érvelés.

Az okleveleket Molnár Judit és Hári Lenke önkormányzati képviselők adták át, stílusosan a hétvégén rendezett gasztronómiai fesztivál keretében.
– Gyűlnek a városi értékek, külön öröm, hogy a gasztronómia, vendéglátás területéről is van már pár érték, hiszen eddig ezek hiányoztak a listáról, holott egyértelműen hozzátartoznak Füred imázsához – fogalmazott Molnár Judit.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!