Szüreti fesztivál a parton

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2019. 10. 19. 16:24

Balatonfüred, 2019, október 19., szombat - Látványos menet borlovagrendekkel, mutatványosokkal, díszes fogatokkal. Koncertek és táncok. A parton kézműves vásár és Borfalu. Egy kis őszi pezsgés a méltán híres füredi borkultúrára felfűzve. Gasztronómiai fesztivállal ünnepli meg a szüretet a város.

A Füredi Szüret már évek óta kulturális, turisztikai rendezvénnyé nőtte ki magát, a borkultúra kínálása mellett tartalmas programokat nyújt a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt.

Balatonfüred több mint harminc évvel ezelőtt kapta meg a szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Hogy mindez ne csak névleges legyen, és hogy a szőlőre ne csak a Balaton klímája adja az áldást, kellett egy fesztivál, amely tartalmas programokkal népszerűsíti a helyi borkultúrát.

A Füredi Szüret leglátványosabb része ezúttal is a felvonulás volt. A Szent István térről a Kisfaludy Színpadig vonuló borlovagok, gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, néptánccsoportok és lovasok menetének útvonalán borkóstolók várták az érdeklődőket. A parton kézműves vásár, népi játszópark és koncertek. A Rizling Generáció jóvoltából az aktívabbak a mustkészítést és a szőlőpréselést is kipróbálhatták.

Képgaléria a szüreti menetről

A parti Borfaluban helyi borászok kínálják egészen vasárnap estig a portékájukat. Kitelepült a Lídia-, a Bökő-, a Zelna-, a Gyukli-, a Koczor-, a Figula-, a Szabó és Fia illetve az Arias borászat. Gasztronómiai fesztiválhoz illően többféle harapnivalóból is válogathatunk, erről a Horváth Ház, a Sparhelt, a Vitorlás Étterem, illetve a Péklány Kézműves Pékség gondoskodik.

A fesztivál teljes programja itt.

 Forrás: balatonfured.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!