Biztonságban emlékezzünk szeretteinkre

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. iskolai bűnmegelőzési tanácsadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 10. 15. 12:41

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság fokozott rendőri jelenléttel készül minden évben, a Halottak Napjához köthető temetőlátogatásokra.

 A civil és egyenruhás rendőrök egyaránt járőröznek majd a sírkertekben és azok környékén, a polgárőrséggel, a közterület-felügyelőkkel, valamint a temetőgondnokokkal együttműködve a biztonságos, és baleset-mentes közlekedés segítése, valamint a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, továbbá az esetleges folyamatban lévő jogsértések megszakítása érdekében.

Kérjük, fogadja meg hasznos prevenciós tanácsainkat, hogy valóban biztonságban emlékezhessünk néhai szeretteinkre:

A jelentős gyalogos, és járműforgalom miatt a sírkertek környékén, illetve azok parkolóiban óvatosan, és körültekintően közlekedjünk a közlekedési balesetek megelőzése érdekében! 

A kegyeleti megemlékezésre autóval érkezők a járműben semmilyen értéket jól látható helyen ne hagyjanak, és győződjenek meg arról, hogy bezárták gépkocsijukat!

Felesleges iratokat, bankkártyákat, egyéb értékes tárgyat ne vigyünk magunkkal, hiszen ilyen időszakban jellemzően számos bűnelkövető figyelme fordul a temetők felé

A sírok rendezése közben is figyeljünk értékeinkre, azokat ne hagyjuk soha őrizetlenül!

A kegyeleti megemlékezés pillanatai közben is figyeljünk személyes tárgyainkra!

 

Balatonfüredi Rendőrkapitányság

8230 Balatonfüred, Fürdő utca 15. szám

Telefon: 06-87-482-288/107/112

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!