Nyílt nap a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 08. 05. 10:43

A táboros gyerekek betekintést nyerhettek a rendőrök munkájába és hasznos megelőzési tanácsokat kaptak.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. augusztus 1-jén délelőtt táborozó diákokat láttak vendégül. A rendőrök a gyalogos- és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait felelevenítő interaktív előadást tartottak a gyermekek részére. Elmondták többek között azt, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kétkerekűről leszállva keljenek át, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

A rendőrök felhívták a figyelmet arra is, hogy útközben ne játszanak mobiltelefonjaikkal, idegeneknek pedig ne adják át semmilyen kérésre. Hangsúlyozták, hogy a strandon, napközis táborban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, vagy a pénztárca soha ne maradjon szem előtt.

A diákok továbbá tájékoztatást kaptak a rendőrök mindennapi munkájáról, majd közösen megnéztek egy, a rendőri pályát bemutató kisfilmet. A tanulók megtekinthették a rendőrség által használt eszközöket, illetve a szolgálati gépjárműveket, majd a program zárásaként egy kutyás bemutatót is láthattak a gyerekek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!