Lezárt akta: időseket rabolt és fosztott ki

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 05. 27. 15:47

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a 33 éves román férfi ügyében folytatott vizsgálatot.

 

A nyomozás adatai alapján 2018. március 27-én a kora délutáni órákban egy 34 éves román állampolgár Alsóörs belterületén leszólított egy helyi idős férfit, majd beszélgetést kezdeményezett vele, hogy a bizalmába férkőzzön. Az elkövető elmondta a sértettnek, hogy üzemanyagot szeretne vásárolni, és emiatt készpénzre lenne szüksége, cserébe különböző tárgyakat kínált eladásra. Az idős férfi behívta az idegent a házába, hogy kifizethesse a termékeket, és abba a helyiségbe ment, ahol a megtakarított pénzét tárolta. A sértett felesége gyanúsnak vélte az elkövetőt, ezért a férje után becsukta a helyiség ajtaját, majd elé állt. A román férfi ekkor ellökte az asszonyt az ajtóból, majd a rejtekhelyről elővett dobozban tárolt pénzbe belemarkolva közel százezer forinttal távozott az ingatlanból.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, és 2018. június 20-án budapesti otthonában elfogták. Ezt követően előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt. A további nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi a 2018 júniusát megelőző hónapokban - hasonló módszerrel - az ország 6 megyéjére kiterjedően több bűncselekményt is elkövetett. A gyanúsított ellen a balatonfüredi rendőrök egyrendbeli rablás bűntett és kilencrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!