Balatonfüred az egyik legromantikusabb település

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2019. 04. 22. 23:41

Négy magyar település (Balatonfüred, Szentendre, Eger és Tokaj) szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel.

 

Egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről – ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek.

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel a listára. A várost az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelyének titulálják, amely az év minden szakában nyújt felfedezni valót. A füredi éttermekről, a fürdőzésről és az aktív pihenésről is elismerően szólnak. Nyugodt, visszafogott légkörű településnek nevezik a várost, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a közeli Tihanyi Apátságra is.

Eger Magyarország egyik legszebb városa, Szentendre az egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, míg Tokaj az aszú és a föld alatti pincék miatt érdekes a CNN összeállítása szerint.

Íme a teljes lista:
Kutná Hora, Český Krumlov, Mikulov, Telč, Mariánské Lázně – Csehország

Sopot, Krynica-Zdrój, Kazimierz Dolny, Sandomierz – Lengyelország

Trencsén, Selmecbánya – Szlovákia

Fotó: Vörös Ákos

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!