Elkezdődött a hajózási szezon – Meg kell óvni a Balaton értékeit

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2019. 04. 20. 13:32

Befutott a Balatoni Hajózási Zrt. Szent Miklós nevű hajója Füredre, ezzel megkezdődött a 173. balatoni hajózási szezon. Az állam szerepvállalásával jelentős fejlesztések várhatók a balatoni hajózási társaságnál, de a modernizáció mellett meg kell őrizni a Balaton szerethetőségét - hangzott el az ünnepségen.

 

– Az önkormányzatokkal egyeztetve az állam a korábbiaknál jóval nagyobb szerepet tölt majd be a balatoni hajózás működtetésében. Bízunk benne, hogy azok a régóta dédelgetett remények és célok, amelyek megvalósítására eddig nem volt pénz, most valóra válhatnak. Komoly fejlesztések kezdődhetnek, azt kívánom a Balaton az egész világ büszkesége legyen – mondta a Hajókikötőben tartott megnyitó beszédében Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

A balatoni hajózási szezont, a hagyományoknak megfelelően idén is, húsvét hétvégéjén, az első hajó Füredre való befutása nyitotta meg. A szinte nyárias időben ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a füredi mólón a ceremóniára.

– Meg kell őriznünk a családbarát Balatont. Meg kell határoznunk a Balaton jövőképét. Nem kellenek gyorsan közlekedő hajók a tóra, nem kellenek újabb zajos rendezvények, és nem kell a nyári szezont még tovább dúsítani. Fontos a változás, fontos, hogy a Balaton továbbra is az ország második legnépszerűbb turisztikai célpontja legyen, de meg kell védenünk a tó értékeit – fogalmazott Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.

Forrás és képgaléria: balatonfured.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!