A kábítószerről középiskolásoknak

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 04. 15. 10:37

A balatonfüredi rendőrök a biztonságos szórakozásról és a droghasználat veszélyeiről beszélgettek a fiatalokkal.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a Balatonfüredi Rendelőintézet, a  Veszprémi Drogsegély Ambulancia és helyi kortárs segítő bevonásával, együttműködve rendezték meg a programot, a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Tagintézményében „Kiábrándító a kábító valóság” címmel.

A rendőrök főleg a káros szenvedélyektől mentes életre, illetve a bűnelkövetővé és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire hívták fel a középiskolás tanulók figyelmét.

Az előadók kiemelték, hogy nem attól lesz valaki felnőtt, ha drogokat fogyaszt. Ezen kívül tájékoztatták őket, hogy a kábítószerrel kapcsolatos minden magatartást bünteti a törvény, a fogyasztásától kezdődően, a szerrel történő kereskedelemig. Kérték továbbá a diákokat, ha barátaik alkohollal, cigarettával vagy kábítószerrel kínálják őket, mindig mondjanak nemet.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!