Íme az MVSZ-kikötő építésére kiírt pályázat

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 03. 25. 12:28

Megjelent a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) részben uniós forrásból finanszírozott balatonfüredi kikötőjének kivitelezésére szóló pályázat.

 A nyertes pályázónak kell megépítenie a kikötőt és az új szolgáltató és kiszolgáló épületeket, el kell végeznie a szükséges bontási munkákat, többek között az alábbi paraméterekkel.

  • Az új szolgáltató és kiszolgáló épületek létesítése a beruházás keretei között megvalósuló új kikötőhöz, a szükséges bontási munkákkal, útépítéssel, kerítés építéssel, közművekkel, utcabútorok
    elhelyezésével és növénytelepítéssel a kiviteli terv szerint. 
  • A kikötőépület földszint + 2 szintes, 1490 m2 nettó hasznos alapterületű, amely kiegészül 190 m2 terasszal.
  • Az épületnek számos, különböző rendeltetésnek kell otthont adnia. A kikötőépület mellett melléképületek is helyet kapnak. Egy hulladéktároló, egy kerékpártároló, vegyi WC tároló, gépészeti és elektromos melléképület is részét képezi a parti építésnek. A melléképületek nettó hasznos alapterülete mintegy 58 m2. A parti építés részét képezik a meglévő létesítmények (épületek, közművek) bontása.
  • Parkolás céljából a területen 77 db szgk. parkoló létesül. A parkoló területének növelése céljából a kerítés áthelyezésre kerül. A parkolóban egyes fák kiemelt védelme miatt parkolóhelyek elhagyásra kerültek és „zöld”kazetták kerültek betervezésre.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke korábban a fejlesztésről a következőket mondta: „2013-ban megválasztásomat követően célul tűztem ki, hogy létesüljön egy, az MVSZ kontrollja mellett működő kikötő, amely lehetőséget nyújt nagy nemzetközi versenyek, edzőtáborok rendezésére és edzőképzési feladatok ellátására, valamint a vitorlázásturizmus megismertetésére, fejlesztésére. Nagyon kevés az ilyen feladat ellátására alkalmas terület a Balaton körül. A sportágunk iránti érdeklődés töretlen, a vitorlás-élményturizmus prosperál. Sok egyeztetést követően nagy öröm számomra, hogy a tagság fontosnak és támogatandónak tartja egy szövetségi kikötő létrehozását és tudom, hogy mennyi feladatot és felelősséget jelent ennek a fejlesztésnek a megvalósítása”.

A pályázatról és a feltételekről részletesen a csatolt fájlban (pdf) olvashat, a projektről pedig itt talál további részleteket.


Csatolt fájlok:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!