Kétnapos gasztronómiai fesztivált tartanak hétvégén Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 11. 24. 10:24

Balatonfüred, 2018. november 24., szombat (MTI) - Kétnapos gasztronómiai fesztivál helyszíne ezen a hétvégén Balatonfüred. A szombaton délelőtt kezdődő programsorozatra koncertekkel is várják az érdeklődőket - tájékoztatta a fesztivál szervezője az MTI-t.

  Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy első alkalommal, hagyományteremtő szándékkel rendezik meg a Füred Gastro fesztivált a Vitorlás téren, ahová a régió tíz étterme és borászatai hozták el kínálatukat.

    Mint mondta, a vadételeké a főszerep, a kínálatban megtalálhatók egyebek mellett a vaddisznó-, szarvas- és vadkacsahúsból készült ételek, ezen kívül két helyi cukrászda és egy pékség is kínálja majd édességeit. Az éttermek kiválasztásában a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vállalt szerepet.
    A programok szombat délelőtt óriásbábos utcaszínházzal kezdődnek. Fellép a Füred Dixie, a Holló muzsikások, lesz Waldeck koncert és színpadra lép a Deladap csapata is. Vasárnap a Budapest Bár ad koncertet, majd Huzella Péter bordalos műsora várja az érdeklődőket. 
    A megváltott belépő érvényes a koncertekre, és a jegy ellenében kedvezményesen lehet megtekinteni a Vaszary Galériát és a Jókai villát.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!