Füred Gasztro – Négy évszakos Balaton

balaton.vehir.hu 2018. 11. 24. 18:10

Balatonfüred, 2018. november 24., szombat – A régió legjobb éttermei az északi és a déli partról reprezentálják a térség legjobb éttermeit, a Pannon Gasztronómiai Akadémia kiválasztásának köszönhetően, a Rizling Generáció által kiválasztott legizgalmasabb tételekhez illeszkedve készítik el a kreatív ételeket, mindez megspékelve a MOL Nagyon Balaton szervezői által összeállított minőségi zenével, koncertekkel várják az érdeklődőket a két napos fesztiválon.

 

Hírportálunk kérdésére Böröcz István a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke válaszolt: Úgy gondolom, hogy ez a fesztivál is jelentősen hozzájárul a térség, a négy évszakos Balaton népszerűsítéséhez, ezzel is bizonyítva, hogy a Balatonhoz és Balatonfüredre mindig érdemes jönni. Idén a vadételek kerültek a középpontba azért, mert a Balaton térség jelentős vadállománnyal rendelkezik és érdemes felhívni a hazai fogyasztók figyelmét a gasztronómia ezen értékes szeletére. Jövőre minden bizonnyal majd a hal kerül a középpontba, de reményeink szerin, mint a legtöbb új fesztivál a Füred Gasztronak is kell három év, amire elérjük a megfelelő látogatottságot – fogalmazott.

Böröcz István

A Kapj rá! a halfogyasztást népszerűsítő kampány keretében pedig Balatonfüreden ingyenesen megkóstolhatjuk az isteni finom füstölt afrikai harcsa falatkákat, amik a karácsonyi étkek között is izgalmas ízekkel a teríték része lehet.

Halas falatkák

A belépőjegy megváltásával mindenki kap egy boros poharat, amivel kezdetét veszi a különleges italok kóstolása, amihez tíz konyha különleges ételei közül választhatunk. Ottjárttunkkor éppen a Füred Dixiland Band játszott a színpadon, a gasztronómiai túrák mellett a szervezők koncertekkel, izgalmas programokkal várják az érdeklődőket, csodálatos környezetben, a Balatonnál a Vitorlás téren. A rendezvény lebonyolítása a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és a FüredKult közreműködésével valósul meg.

Izgalmas ízvilág

Tehát mindenképpen érdemes beírni a jövő évi naptárba, november utolsó hétvégéjén Füred Gasztro Balatonfüreden, a környék legjobb éttermeivel, borászataival és koncertekkel.

 

2018. november 25., vasárnap:

A gasztronómiai kalandozás mellett

Nyitva tartás: 10:00 – 17:00

10:00 - A gólyalábas mutatványos kompánia

Látványos utcai felvonulással és gólyalábas, óriásbábos vásári komédia.

13:00 - Budapest Bár koncert

MOL Nagyon Balaton

16:00 - Huzella Péter színpadi műsora

Verses, zenés, bordalos, szórakoztató program. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!