Hétvégén elstartol az első Füred Gastro fesztivál

balaton.vehir.hu 2018. 11. 22. 09:31

Tíz kiváló Balaton-környéki étterem, a legjobb balatoni borászatok és számos kulturális program várja hétvégén az érdeklődőket a téli szezon első Füredi Gasztro fesztiváljára. Szombaton két ausztriai szuper-produkció is a balatonfüredi Vitorlás térre érkezik: itt lesz a bécsi downtempo-dub-nu jazz színtér veteránja, Klaus Waldeck csapata, majd a sodró balkáni hangulatot idéző és dirty-jazzt játszó DelaDap hoz egy fergeteges táncos-zenés produkciót. Vasárnap a hazai fesztiválszínpadok egyik legkedveltebb formációja, Farkas Róbert zenekara, a Budapest Bár lép fel Behumi Dóri, Keleti András, Kiss Tibor és Mező Misi közreműködésével.

 

A Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésben első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált, amelyre Csapody Balázs, a Kistücsök étterem vezetője és a Pannon Gasztro Akadémia elnöke szervezésében a balatoni régió tíz kiváló étterme kapott meghívást.

A Sparhelt Bistro, a Márga Bisztró, a Paletta Bisztró, a Söptei Étterem, a Neked Főztem, a Kistücsök Étterem, A Konyhám, a Kalóz Bisztró, a Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem gasztro-kínálatában kiemelt szerep jut majd a vad alapanyagokból készült kreatív vadételeknek, amelyeket a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció ajánlásával kiválasztott borokhoz illeszkedően készítenek majd el a séfek. A borokat Dobai András és a Kredenc borbár prezentálja majd az ételek mellé.

November utolsó hétvégéjén a Balaton, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei Balatonfüreden, Jókai, Vaszary és Blaha Lujza egyik kedvenc városában egy hangulatos fesztivál keretében találkozhatnak majd egymással, az évről-évre legjobbnak választott Balaton-környéki éttermek kínálatával, a legjobb balatoni borokkal, és desszertként a Karolina kávéház, a Péklány és a Valami Édes desszertbár legfinomabb cukrászati különlegességeivel is.  

A balatonfürediek számára kedvezményes jegyekkel is készültek a szervezők, az állandó balatonfüredi lakcímmel rendelkezők a lakcímkártyájuk bemutatásával kedvezményesen vásárolhatnak belépőt a fesztiválra.

 

Füred Gastro

FŐBB KULTURÁLIS PROGRAMOK

2018. 11. 24. szombat

Nyitva tartás: 10:00 – 22:00

10:00 - Óriásbábos utcaszínház: Egy házasság, avagy a három kívánság.

Vásári jellegű, óriásbábos mutatványos előadás, látványos, élőzenés, óriásbábos felvonulással, kikiáltóval.

12:00 - Füred Dixie Koncert

16:00 - Holló muzsikások: Borlegendák

Élő, színpadi koncertműsor, felnőtteknek.

18:00-19:20 – Waldeck koncert (A)

MOL Nagyon Balaton

20:00 – 21:20 – DelaDap koncert (A)

MOL Nagyon Balaton

2018. 11. 25. vasárnap

Nyitva tartás: 10:00 – 17:00

10:00 - A gólyalábas mutatványos kompánia

Látványos utcai felvonulással és gólyalábas, óriásbábos vásári komédia.

13:00 - Budapest Bár koncert

MOL Nagyon Balaton

16:00 - Huzella Péter színpadi műsora

Verses, zenés, bordalos, szórakoztató program. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!