Gépkocsifeltörőket fogtak a balatonfüredi rendőrök

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán Balatonfüredi Rendőrkapitányság Fotó: Szabó Zoltán Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. 11. 05. 10:24

Sajtótájékoztató keretében számoltak be a nyomozás eredményéről.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozást folytat több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 62 éves esztergomi, illetve egy 50 éves kecskeméti férfi ellen, további három személyt pedig orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítanak.

A nyomozás adatai alapján a két férfi 2018 júliusától 2018. szeptember 29-ig tíz megyében, az ország több pontján gépkocsikat tört fel és azokból készpénzt, mobiltelefonokat, valamint személyes iratokat tulajdonított el, bűntársaik pedig értékesítették a lopott készülékeket. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a két gyanúsított Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban és Szlovákiában is követett el hasonló bűncselekményeket.

A balatonfüredi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közös akció keretében 2018. október 17-én a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén fogták el a két gépkocsifeltörőt, mellyel egy időben Esztergomban, Budapesten és Kecskeméten további öt helyszínen bűntársaik kerültek rendőrkézre. A lopásokkal okozott kár meghaladja a hárommmillió forintot, míg a rongálással további több százezer forint kárt okoztak.

A 60 éves esztergomi és az 50 éves kecskeméti férfit a rendőrök több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették őket, majd letartóztatásukat az illetékes bíróság elrendelte. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság három társuk ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ők szabadlábon védekezhetnek. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!