Pályaorientációs nap Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán kormánytisztviselő Balatonfüredi Rendőrkapitányság Fotó: Szabó Zoltán kormánytisztviselő Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. 10. 08. 11:21

A helyi rendőrkapitányság, valamint katasztrófavédelmi egység látta vendégül a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik évfolyamos tanulóit.

 A program a rendőrség szolgálati ágainak bemutatásával indult, mely során egy kisfilmen keresztül nyertek a diákok betekintést a szolgálati élet rejtelmeibe.

Ezt követően a kapitányság történetének és mindennapjainak bemutatása következett, majd a középfokú és felsőfokú rendészeti képzésről kaptak felvilágosítást a diákok.

Az elméleti felkészítés után valamennyi gyermekek, az előállító helyiségben megtapasztalhatta a szabadság korlátozásának érzését.

A szolgálati gépjárművek, és fegyverzet technika egyaránt népszerű volt a délelőtt folyamán.

A gyermekek megtekinthették a csapatszolgálati felszerelés elemeit, a vállalkozó kedvű diákok saját ujjlenyomatukat is hazavihették emlékbe.

A balatonfüredi hivatásos tűzoltók járműveinek és speciális mentőeszközeinek megtekintése ugyancsak nem mindennapi élmény volt a gyerekek számára, miközben válaszokat kaptak valamennyi általuk feltett kérdésre is.

A vendégül látott fiatalok kapcsán reményeink szerint sikerült felkeltenünk azt a belső motivációt, mely eredményeként néhányukkal évek múlva kollégaként találkozhatunk a rendőri vagy a katasztrófavédelmi állományban.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!