Szombat, 10 óra, rajt

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 09. 11. 14:06

Jön a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. Ezeket érdemes tudni.

 Most szombaton - szeptember 15-én - várhatóan 10 órakor rajtol Balatonfüredről a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) által szervezett idei utolsó nagyhajós regatta, a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny.

A nevezni az interneten a Vihar rendszeren keresztül és a helyszínen lehet. Utóbbira  szeptember 14-én, pénteken 18 és 22 óra között a balatonfüredi Vitorlás Étterem emeletén lévő Vitorlázeumban (8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1.) lesz lehetőség. A nevezési díj a felnőtt versenyzőknek fejenként 6500 forint, az ifjúsági korosztályba tartozó hajósoknak 3500 forint, a serdülőkorban lévőknek nem kell fizetni.

A mezőnynek a tihanyi csövön kell áthaladnia majd az aszófői bójától vissza Füredre. A limitidő 16 óra, tehát 6 óra alatt kell megtenni a távot. A múlt évben 209 hajó indult és a Principessa nyert. A rendező Magyar Vitorlás Szövetség - részben az idei Kékszalag iránti óriási érdeklődés miatt - bízik abban, hogy az idei Félsziget-kerülőn a tavalyinál több hajó indul a mostani versenyen.

A Félsziget-kerülőn szinte minden hajó indulhat, a többtestűek (elsősorban katamaránok) kivételével. A verseny abszolút győztese továbbá kupát is kap. (A díjkiosztó pontos időpontjáról a verseny hivatalos hirdetőtábláján, a Hunsail.hu-n és az MVSz Facebook-oldalán ad tájékoztatást a szövetség.)

A Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyről szóló legfontosabb információk - például a versenykiírás, versenyutasítás, közlemények, eredmények - a verseny hunsail.hu-s aloldalán, itt találhatóak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!