Nyit a Blaha Terasz – Nyári hétvégéken lezárják a történelmi utcát

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2018. 05. 11. 16:07

A városban bevezetett új parkolási rendszer szerint áprilistól tilos autóval megállni a Blaha Lujza utcában. A reformkori városrész védett utcájában a korábbi évekhez hasonlóan idén is lesznek olyan programok, városi rendezvények, amelyek miatt időszakosan le is lesz zárva az utca.

 

A nyári szezonban minden hétvégén lezárják majd a Blaha utcát, autókkal nem lehet behajtani a területre, a forgalmi korlátozások részben érintik a Kisfaludy utcát is.

Egyre nagyobb az igény, hogy Balatonfüred történelmi városrésze is amolyan sétáló negyeddé váljon. Az idelátogató turisták és a helyiek is előszeretettel keresik fel a reformkori városrész vendéglátóhelyeit, a hangulatos teraszokat, az itt helyet kapó programokat. Az autók időszakos kitiltásával egy nyugodtabb miliő, mediterrán életérzés fogadja majd a vendégeket. A hétvégi rendezvények alatt a Blaha utcai szolgáltatók kitelepülnek, az utca eddigi parkoló sávját hangulatos teraszok foglalják el.

Az elmúlt években több sikeres rendezvényt tartottak már itt, koncertek, irodalmi estek, az Anna-bál kísérőprogramjai találtak itt hangulatos kulisszát, sőt alkalmanként „bor-utcává” avanzsált a terület. Ebben az évben a három nyári hónap minden hétvégéjén az új arcát mutatja majd a Blaha utca és környéke.

Az adott rendezvények előtt minden útlezárásról itt a honlapon tájékoztatást adunk.
A tervek szerint a Zsigmond utca Fészek köz alatti szakasza zsák utca lesz, a forgalmi rend változását táblákkal, térelzáró pollerekkel, növénydíszekkel jelzik, valamint több méteres mobilkordon is rendelkezésre áll majd.

A Blaha Terasz először május 12-én nyit ki, délután hat órától koncertek, hangulatos teraszok várják a vendégeket, újdonságként a Blaha erkélyen is lesz egy mini koncert.

Íme, az útlezárások listája, június 8. és szeptember 1. között az alábbi nagyobb rendezvényeket szervezik meg a Blaha utcában.

– Június 8-10. péntek-vasárnap (Könyv-Bor-Jazz napok)
– Június 15-16. péntek-szombat (Úszó világkupa)
– Június 22-23. péntek-szombat (Szent Iván éjszaka, Gitár Fesztivál)
– Június 29-31. péntek-vasárnap (Fúvósfesztivál)
– Július 6-7. péntek-szombat
– Július 13-14. péntek-szombat
– Július 17-22. kedd-vasárnap (Anna Fesztivál)
– Július 26-29. csütörtök-vasárnap (Kékszalag)
– Augusztus 3-4. péntek-szombat
– Augusztus 8-9. szerda-csütörtök (Klassz a Parton)
– Augusztus 10-11.péntek-szombat
– Augusztus 16-20. csütörtök-hétfő (Koncert, Zoób Katti divatbemutató)
– Augusztus 24-25. péntek-szombat
– Augusztus 31-1. péntek- szombat

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!