Amerika-nap Füreden

balaton.vehir.hu Forrás: zéa Fotó: zéa 2018. 04. 24. 21:23

Balatonfüred, 2018. április 24., kedd - A magyar diákok érdeklődőek és jól tájékozottak – mondta az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének közügyekért felelős tanácsosa, Eric Watnik azon a fórumon, melyen mintegy félezer balatonfüredi diák előtt tartott.

A Lóczy Lajos két tannyelvű gimnázium igazgatója, Duna Katalin érdeklődésünkre elmondta, pályázati úton nyerték a programot, melynek értékét adja, hogy évente mindössze három középiskolának adódik effélére lehetősége. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az amerikai nagykövetség koordinálja.

A vendégek először megtekintették a nyelvoktatásban úttörő szerepet játszó hatvanhárom éves intézményt, majd a Balatonfüredi Yacht Club területén vettek részt a rendezvény komoly és játékos eseményein.

Eric Watnik angol nyelven előadott szavait nagy (és értő!) tetszés, taps, derű fogadta. A bátrabb kérdezők apróbb ajándékokat is kaptak. A folytatásban az amerikai továbbtanulási lehetőségekről szerezhettek a diákok hiteles információkat.

Ezek után civilizációs csapatverseny, baseball bemutató, a gőzhajózásra és a víz témakörre épülő vetélkedő és játék, végül eredményhirdetés következett.

A résztvevők szerint jogosultsága van a hasonló – idegen nyelvet, kultúrát népszerűsítő – programoknak a diákság körében.

 

Diákok pályamunkái

Baseball-bemutató Füreden

Eric Watnik közügyekért felelős tanácsos, Am. Egy. Áll. Budapesti Nagykövetsége, kedélyes "pacsizás" a diplomatával a díjátadón

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!