Március 15 -Ki tudunk állni magunkért!

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2018. 03. 15. 16:48

Büszke, erős ország a hazánk, nem szabad hagyni, hogy mások döntsenek helyettünk a nemzet sorsáról – mondta március 15-e alkalmából rendezett ünnepségen Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

 

– A márciusi ifjak 12 pontja azt üzeni nekünk, hogy össze tudunk fogni, igenis ki tudunk állni egymásért. Azt üzeni, hogy a magyarok maguk akarnak dönteni jövőjükről és az unokáik életét meghatározó jövőről. A márciusi ifjak tudták, hogy függetlenség és szabadság nélkül nincs az országnak jövője, – bátran tettek is ezért. Az egyén biztonsága és a nemzet szabadsága elválaszthatatlan egymástól. Következetes, nehéz és összetartó munkára van szükség, meg kell őriznünk hazánkat, olyannak, amilyennek szeretjük – fogalmazott ünnepi beszédében Kontrát Károly, országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár.

Képgaléria

Sokan gyűltek össze a Tagore sétányon, hogy az 1848-49-es forradalom hőseire emlékezzenek és megnézzék, ahogy a Szalma Tamás által megelevenített Noszlopy Gáspár hajójával kiköt a parton.

Az ünnepi beszéd előtt Kéri Kitty és Szalma Tamás színművészek, a Kaposvári Egyetem színész hallgatói valamint Kalló Zoltán prímás idézték meg a márciusi forradalom alakjait illetve szellemiségét, majd az egybegyűltek megkoszorúzták a Tagore sétányon álló Széchenyi szobrot.

 

A Füredi Tavaszi Fesztivál programjai egészen vasárnapig tartanak. Lesz fáklyás felvonulás, irodalmi menza, Szalonna és Bandája koncert, Ady Endrét pedig Hobo idézi meg.
Részletes program itt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!