Mire van pénz és mire van ötlet? – Turisztikai évadnyitó Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2018. 02. 22. 19:17

Milyen irányba haladjon a város turisztikai kínálata? Mire van pénz és mire van használható ötlet? Mit kezd a város a mintegy tízmilliárdnyi fejlesztési pénzzel? Melyek a város erősségei és gyenge pontjai? Évadnyitót rendezett a helyi turisztikai egyesület, amelyre a turisztikai vállalkozások képviselőit, és minden együttműködésre nyitott érdeklődőt vártak - olvasható a balatonfured.hu oldalon.

 

Mintegy tízmilliárd forint pályázati támogatást nyert el a város, a beruházások java egy éven belül megvalósul. A jelentős fejlesztések mellett új turisztikai stratégia megvalósításához is kapott támogatást Balatonfüred.
Az elmúlt évben markánsan, több mint 11 százalékkal nőtt a Balatonfüreden eltöltött vendégéjszakák száma, ezzel elérte a hétszázezres határt. A vendéglátóhelyek forgalma is dinamikus fejlődést mutat, az elmúlt tíz évben 70 százalékkal nőtt a kereslet, ráadásul a szolgáltatók a következő években további 30-40 százalékos növekedésre számítanak.

– Ez a tízmilliárd forint, amit a város fejlesztésére költhetünk hatalmas összeg. Nagy feladat előtt állunk, nehéz év lesz az idei, hiszen szűk idő áll rendelkezésünkre, hogy megvalósítsuk a fejlesztéseket. Fontos turisztikai beruházások következnek, a mélygarázs fölötti rész rendezésétől, a Brázay strand területén egy új partszakasz megnyitásán át, az Esterházy kastély rehabilitációjáig illetve a Lóczy-barlang látogatóközpontjának kialakításáig. Nagyon lényeges azonban rögzítenünk, hogy kizárólag a turizmusból nem tud megélni Balatonfüred. Nem tehetjük meg, hogy csak erre az egyetlen ágazatra támaszkodunk – fogalmazott Bóka István polgármester.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!