Rálőtt a szomszéd macskájára

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2018. 01. 09. 11:30

Vádemelési javaslattal zártak a balatonfüredi rendőrök egy 59 éves férfi ellen indított állatkínzás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt indított nyomozást.

 A Balatonfüredi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy budapesti lakos ellen.

Az eljárás adatai szerint az 59 éves G. Ferenc 2017. szeptember 1-jén délelőtt a Balaton-parti nyaralója udvarában puskájával rálőtt a szomszédja tulajdonában lévő házi macskára. A sérült állatot a tulajdonosa szállította be egy balatonfüredi orvosi rendelőbe, az ott készített röntgenfelvétel egy lövedék jelenlétét mutatta ki. A macska állapotát két műtéttel sikerült javítani.

A rendőrök lefoglalták a G. Ferenc által használt puskát a hozzá tartozó lőszerekkel együtt, amely a szakértői vélemény alapján lőfegyvernek minősül, és amelynek tartásához a férfi engedéllyel nem rendelkezett.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a nyomozást a gyanúsított 59 éves budapesti lakossal szemben, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!