Látványos beruházások jönnek

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2017. 12. 12. 21:48

Folytatódik a városfejlesztés, látványos beruházások indulhatnak el a jövő évben. A turisztikai programok mellett új közösségi terek és zöldfelületek létrehozása, a Lóczy gimnázium régóta várt felújítása illetve a felső városrész rehabilitációja a prioritás. A FINA világbajnokság hozadékáról is szó volt a közmeghallgatáson.

- A város gazdálkodása nyereséges, bevételeink optimizmusra adnak okot. Egy speciális éven vagyunk túl, 10,6 milliárdos költségvetéssel gazdálkodtunk, soha nem volt ekkora a büdzsé, és nagy valószínűséggel nem is lesz a jövőben sem. Kedvezően alakultak az adóbevételek is, a tavalyi évhez képest az iparűzési-, illetve az idegenforgalmi adó egyaránt jelentősen nőtt, utóbbi 16 százalékkal. Az oktatási intézmények fenntartása és működtetése az államhoz került, ezzel együtt csökkentették az idegenforgalmi adó után járó támogatást, ami érzékeny veszteséget jelentett Balatonfürednek. Ettől függetlenül folytatni tudtuk a város fejlesztését, ütemszerűen haladnak a fontos útfelújítások is - mondta a közösségi házban tartott beszámolójában Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta: a FINA Világbajnokság bár kétségkívül nagy terhelést jelentett a városnak, a sportesemény által több fontos beruházás valósult meg Füreden.
Kiépült, az országos viszonylatban egyedülállónak számító, közösségi lefedettséget adó városi wifi hálózat, megépült a mélygarázs, korszerűsödött a Huray utcai parkoló, 38 köztéri kamerát tartalmazó biztonsági rendszert telepítettek Füredre, és befejeződött a vasút-busz pályaudvar komplett korszerűsítése is.
- Reméljük, hogy a sportesemény hosszútávon a városimázsunkat is erősíti majd - vélekedett a közmeghallgatáson Bóka István.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!