Ételdoboz Füreden

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2017. 12. 05. 10:59

Civil kezdeményezésre elhelyeztek egy Enni adok – Enni kapok dobozt a városban.

A Tesco liftes bejáratánál elhelyezett szeretetládába bárki rakhat élelmiszert, vagy vehet ki belőle az arra rászoruló. Elsősorban tartós élelmiszerek, liszt, cukor, tészta és konzervek – a tapasztalatok szerint ezt hozzák a legtöbben az országban elhelyezett hasonló ládákba.
A tartós élelmiszerek mellett gyümölcsöt, zöldséget, édességet, pékárut, de akár házi készítésű főtt ételt vagy süteményt is el lehet helyezni az ételdobozban.

A Re-Formáló Egyesület olyan helyszínt keresett a városban, ahol a nap 24 órájában, biztonságos körülmények között elérhető az ételdoboz. Forgalmas helyen van, de mégis a rászorulók diszkréten juthatnak hozzá az élelmiszerekhez. A láda legális elhelyezésében végül a füredi Tesco igazgatója sokat segített – tudtuk meg az egyesülettől.

Az ételdoboz műanyagból készült, fém megerősítésekkel. A szekrény vízálló és UV védett. A dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat, amely naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén naponta többször ellenőrzi a benne lévő élelmiszereket, ételeket. Az önkéntesek naponta takarítják is az ételládát.

Két évvel ezelőtt indult el az országban az ilyen jellegű adományozás, ma már több városban találhatók szeretetládák.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!