A balatonfüredi rendőrök a polgárőrséggel együttműködve keresték fel a balatonakali lakosokat

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán 2017. 11. 24. 16:24

A „Házhoz megyünk” kampány keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a polgárőrökkel együtt 2017. november 22-én délután a Balatonakali lakosokat keresték fel.

Tájékoztatták a felkeresett személyeket a betöréses és „trükkös” lopások megelőzésének lehetőségeiről, és az alábbiakat tanácsolták nekik:
Zárják be nyílászáróikat akkor is, ha csak rövid időre mennek el lakásukról!
Ha elvesztették a kulcsaikat, haladéktalanul cseréltessenek zárat lakásuk bejárati ajtaján!
Soha ne hagyják a kulcsot egy kinti „rejtekhelyen”!
Ha csengetnek, ne nyissanak ajtót meggondolatlanul, idegenekkel szemben nem árt a bizalmatlanság!
A rendőrök a program során a településen mobil sebesség előjelző készüléket helyeztek ki, valamint az egyik helyi áruház parkolójában az időjárás miatt megváltozott látási és közlekedési viszonyokra hívták fel a figyelmet. Speciális műszerrel ellenőrizték a gépkocsik fagyálló folyadékjának fagyáspontját, és a téli ablakmosó folyadék meglétét is. A rendőrök a vállalkozó kedvű, KRESZ-tesztet kitöltő sofőröknek a gépjárművek téli átállásához hasznos ajándékokat adtak, a gyermekeket láthatósági eszközökkel ajándékozták meg.
A gyalogos balesetek megelőzése érdekében a balatonfüredi rendőrök az illetékességi területükön található iskolák és kijelölt gyalogos-átkelőhelyek előtt a továbbiakban is alkalmazzák majd a mobil sebességjelző eszközt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!