A szabadság népe vagyunk

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2017. 10. 23. 13:09

Sokat tanultunk 1956-ból. Megtanultuk, jobb, ha nem várunk senkire, muszáj mindig magunkért kiállni, mert csak magunkra számíthatunk és kizárólag így lehet önbecsülésünk. Az 1956. október 23-án történtek több, az elnyomás ellen küzdő, európai nemzetnek mutatták az utat - mondta beszédében Kontrát Károly, parlamenti államtitkár.

- Az 1956-ban meggyújtott fáklya lángjának örökösét láthattuk az 1968-as prágai tavaszban, de az 1989-es berlini fal lebontásában is. A félelem, a gyűlölet, az erőszak elleni fellépés, a szabadság kivívásának akarata - ez 1956 üzenete - fogalmazott ünnepi beszédében Kontrát Károly, országgyűlési képviselő.
- Mi magyarok a szabadság népe vagyunk, azok voltunk és azok is maradunk. Megharcoltunk az igazságunkért, a szabadságunkért, és ma is ezt kell tennünk. Erős, büszke országot építünk, meg kell védenünk értékeinket és hagyományainkat. Képesek vagyunk felmérni: kiben látunk szövetségest és kiben nem. Hiszünk az igazunkban és meg is küzdünk érte - zárta beszédét a parlamenti államtitkár.

További részletek, képgaléria a balatonfured.hu oldalon!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!