Lopott áruval buktak le a kábítószer-kereskedők

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2017. 10. 11. 10:53

Egy lopás miatt indult nyomozásban derítették fel a kábítószer-kereskedőket a balatonfüredi rendőrök.

Egy balatonfüredi lopás feltételezett elkövetőjénél tartottak házkutatást a rendőrök 2017. október 5-én, aki a gyanú szerint társaival több, mint hatszázezer forint értékben lopott el egy étteremből ipari mikrohullámú sütőt és evőeszközöket. A 19 éves K. Milán Máté balatonfüredi lakásán azonban kábítószer fogyasztásra utaló eszközöket és kábítószergyanús zöld növényi anyagmaradványt is találtak, amiket lefoglaltak. A nyomozók a férfi lopásban részt vevő két társa otthonában is hasonló anyagokat és eszközöket találtak, ezért mindhármukat lopás bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a helyi rendőrkapitányságon. Az étteremből ellopott értékeket a rendőrök még aznap hiánytalanul megtalálták és lefoglalták.
Az eljárás során a nyomozóknak rövid időn belül sikerült feltérképezni azokat a személyeket, akiktől a balatonfüredi kereskedők beszerezhették a kábítószert. Veszprémben fogták el, majd hallgattak ki gyanúsítottként 2017. október 5. és október 9. között három veszprémi férfit és egy 17 éves fiút kábítószer-kereskedelem bűntett, további két embert kábítószer birtoklása vétség és egy olaszfalui lakost kábítószer fogyasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A rendőrök a 25 éves veszprémi J. Péter lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús növényi törmeléket, kémcsőben, tasakban tárolt kábítószergyanús növényi magokat és élő növényeket, valamint a kereskedelmükhöz használatos eszközöket és több mint százezer forint készpénzt is találtak és lefoglaltak. A nyomozás során beszerzett előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek.
A balatonfüredi nyomozók - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek J. Péter előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2017. október 9-én elrendelt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!