Jubilál a Quasimodo költőverseny

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2017. 09. 06. 10:25

Mintegy kétszáz, köztük több külföldi pályázó, négyszáz művel nevezett az idei Salvatore Quasimodo Költőversenyre. A jubiláló rendezvényen nemzetközi és hazai életműdíjat is átadnak. Lesz Pirandello előadás, kerti könyvbemutatók és ünnepi gálaest, itt lesz Tolnai Ottó illetve Nádasdy Ádám.

- A jubileum kapcsán meghívtunk minden korábbi díjazottat és az egykori alapítókat. Több Quasimodo nagydíjas költő is itt lesz, mint például Zalán Tibor, Jász Attila, Tatár Sándor, Czigány György, Gömöri György, a szokásos megemlékezésen pedig Görgey Gábor mond beszédet, ő egyébként az egyik alapítója a költőversenynek. Tolnai Ottó művészetét igyekszünk reflektorfénybe állítani, és meghívtuk Nádasy Ádámot is, aki Dante Isteni színjátékának lefordításával egy komoly költői tettet hajtott végre. Úgy gondolom, elég illusztris névsor - válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Cserép László, a költőverseny kuratóriumának titkára, aki hozzátette: a régi hagyományokhoz visszatérve, idén ismét egy hajón rendezik meg a költőverseny díjátadóját.

Szeptember 7-én, csütörtökön, stílszerűen Luigi Pirandello: Az ember, aki virágot hord a szájában című drámájának előadásával kezdődik a háromnapos rendezvény. Másnap, korunk egyik legjelentősebb magyar írójáé, Tolnai Ottóé a főszerep. Jász Attila beszélget az élőbeszédben is lenyűgöző költővel. Előadások igyekeznek feltárni a sokrétű és veretes alkotói pályát, de levetítik az író és fia, Tolnai Szabolcs, közösen jegyzett filmjét is.
Este a Szent Miklós hajó fedélzetén kihirdetik az idei Salvatore Quasimodo Költőverseny díjazottjait, átadják a Nemzetközi Életmű Díjat valamint köszöntik a Bertha Bulcsú emlékére kiírt meghívásos pályázat szerzőit.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!