Elbúcsúzott a Kék Karaván Balatonfüredtől

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán 2017. 08. 11. 10:56

Az érdeklődő turistákat 2017. augusztus 9-én 13 óra 30 perctől idén utoljára várták a füredi rendőrök a "Kék Karaván" prevenciós program keretében a Füred Kempingben.

A kíváncsi nyaralók miközben számtalan prevenciós kiadvány közül válogathattak, hasznos tanácsokat kaptak az egyenruhásoktól és az azok munkáját segítő rendészeti fakultációs diákoktól, a nyári idegenforgalmi szezonhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények megelőzéséről.

 

A Balatonfüred Rendőrkapitányság megelőzési előadója az országos BikeSafe kerékpár regisztrációs programmal várta az érdeklődőket, melynek során a kerékpárok műszaki átvizsgálását is elvégezte, egyúttal rávilágított a feltárt hiányosságokra, valamint azok közlekedésbiztonsági veszélyeire.

A két órás program során a bátrabbak akadálypályán is kipróbálhatták a részeg szemüveget, amely az alkoholos befolyásoltság emberi viselkedésre – mozgásra gyakorolt hatását modellezte a használói számára, valamint az alkohol szondát is kézbe vehették és megfújhatták.

 

A polgárőrség, katasztrófavédelem bevonásával megrendezett két órás interaktív program során nagy sikere volt a szolgálati gépjárműveknek kicsik, és nagyok körében egyaránt.

Balatonfüredi Rendőrkapitányság
Szabó Zoltán
kormánytisztviselő megelőzési ea.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!