Hal- és Borünnep a parton - Az idei első fesztivál

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2017. 05. 24. 18:26

Sült hal, borbemutatók és koncertek a Tagore sétányon. Gasztronómiai fesztivál a Balaton partján celebrálva. Mintha a Borhetek lopakodott volna jó két hónappal előrébb. Itt lesz a Sebő Együttes illetve a három gitár virtuóz: Tátrai Tibor, Babos Gyula, László Attila. Kezdődik a Balatoni Hal- és Borünnep.

A sétányon álló pavilonokba kitelepülnek a helyi borászok, de ezúttal is bemutatkozási lehetőséget kap egy borvidék. Idén a Pannonhalmiak adnak ízelítőt boraikból, itt lesz a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Herold-, a Cseri-, és a Hangyál Pincészet, a Babarczi illetve a Pécsinger Szőlőbirtok. A nehéz vörösöktől, a rozékon át az olaszrizlingekig lehet válogatni.

A borok mellé balatoni hal dukál, az ígéret szerint a klasszikusok, a ponty, a keszeg, a süllő, na és a halászlé is terítéken lesz.

Minden nap borbemutató és borvásár illetve balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket a Tagore sétányon. A kulináris élvezetek mellett több koncertet is rendeznek a parton. Mindjárt kezdésként a Tátrai Tibor, Babos Gyula, László Attila alkotta Gitár Trió ad majd lendületet a fesztiválnak. Fellép a legszerethetőbb népzenész, Sebő Ferenc és zenekara, így aztán még arra is van esély, hogy József Attila és Weöres Sándor verseit dúdolgassuk a sétányon. Koncertezik majd a Pankastic, a Vivat Bacchus, Huzella Péter és a Füred Dixieland Band.
Lesz rádiószínház, mesezenekar gyerekeknek, Magyar Konyha gasztro magazin bemutató, Heti Válasz közönségtalálkozó és borverseny eredményhirdetés.

A Hal és Borünnep részletes programja itt.

A június 2-5. között zajló gasztro fesztiválhoz különböző rendezvényekkel idén is csatlakozott Tihany, Csopak és Paloznak is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!