25 éves a Quasimodo költőverseny

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2017. 02. 18. 10:45

A város idén is meghirdeti a Salvatore Quasimodo költőversenyt, amely 25 éves jubileumához ért. A költőverseny az elsők között hozta létre az egységes, magyar irodalmi tér fórumát, eddig mintegy tízezer pályamű érkezett a versenyre, amelynek története átfogja a kortárs magyar költészet javát.

- Szinte egyedülálló kezdeményezés ez, az elmúlt 25 évben a rendezvény a város identitásának egyik meghatározó eleme lett. Nem tömegrendezvény mégis jelentős értékkel bír. Emlékezetes jubileumi találkozót szeretnénk szervezni - fogalmazott Bóka István, polgármester a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: az irodalmi rendezvény apropóján eddig mintegy 10 ezer pályaművet küldtek be az alkotók.

Az országos szinten is elismert Quasimodo költőversenyre ezúttal is két magyar nyelvű, kiadatlan vers beküldésével lehet jelentkezni május végéig. A pályázatokról júliusban dönt a szakmai zsűri, a hagyományos díjkiosztót pedig szeptember 9-én rendezik meg Balatonfüreden- jelentette be Mezey Katalin, a Salvatore Quasimodo Alapítvány kuratóriumi elnöke a budapesti tájékoztatón.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!