Balatonfüreden megnyílt a korcsolyapálya

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: Lead fotó: balaton.vehir.hu/Illuszráció 2017. 01. 11. 18:00

A vastagodó jégrétegnek köszönhetően, január 11-én, szerdán megnyitották az Esterházy strand partjánál a korcsolyapályát. Sima, jó felületű a Balaton jege. Indulhat a korcsolyázás.

- Hétfőn reggel még csak 7 centiméteres volt a jég vastagsága, a hideg idő miatt azonban pár nap alatt a jég elérte a kívánt 11-12 centiméteres vastagságot, ezért január 11-én, szerdán, délutántól hivatalosan megnyitjuk a korcsolyapályát. A hagyományok szerint lesz világítás, zene a pályán - válaszolta érdeklődésünkre Somogyi László, a Probio Zrt. igazgatója.

Az esti órákban megvilágított jégpálya munkanapokon 13.00-18.00 óra, a hétvégén 9.00-19.00 óra között ingyenesen látogatható. A parti átöltözéshez ülőbútorokat helyeztek ki, a főbejárati épületben pedig fűtött illemhely üzemel.

A nyitvatartási időben helyszíni ügyeleti szolgálat működik a strandon, mentőfelszerelések is rendelkezésre állnak, illetve az esetleges balesetek elkerülése érdekében pályakijelölő feliratokat, forgalom terelő eszközöket is kihelyeztek a jégre.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!