Bóka István: A város élni akar!

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2016. 12. 06. 23:32

Új közösségi terek és zöldfelületek kialakítása, a felső városrész rehabilitációja – ezek a közeljövő városfejlesztési stratégiájának a legfontosabb elemei. Balatonfüred a minőségi fejlesztések révén változik, egyre felkapottabb, új jelenségek tapasztalhatók - aktuális kérdések is szóba kerültek a közmeghallgatáson - Olvasható a város hivatalos weboldalán.

- A város gazdálkodása nyereséges. A tavalyi évhez képest az iparűzési-, illetve az idegenforgalmi adó 10 százalékkal nőtt, a városban regisztrált vendégéjszakák száma is emelkedett. Jövőre lesznek nehézségeink, mert januártól, az oktatási intézmények fenntartása és működtetése is az államhoz kerül, amivel sajnos együtt jár az is, hogy csökkentik az idegenforgalmi adó után járó támogatást. Ez összességében 60 milliós hiányt jelent Balatonfürednek. Ettől függetlenül 2017-ben is többletre számítok - mondta a közösségi házban tartott beszámolójában Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta: idén 16 uniós pályázatot adott be a város, de egyelőre késnek a bírálatok, a remények szerint jövőre kezdődhet el több, jelentős fejlesztés.

Több beruházást is terveznek a városban, a kemping fejlesztésétől, az iparterületek bővítésén át a rendelőintézet vagy éppen a Kiserdei óvoda fejlesztéséig. A legfontosabbnak a felső városrész rehabilitációját tartja a polgármester.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!