Könyv a minőségi fehér- és rozéborokról

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2016. 07. 28. 10:05

Borkiválóságok Könyve címmel jelent meg a legjobb hazai fehér- és rozéborokat összegyűjtő kiadvány. A 290 féle bor közöl a legtöbb a Balatoni Borrégióhoz tartozik.

Egy országos program keretében jelent meg a Borkiválóságok Könyve 2016 című kötet, amely az idén forgalomban lévő fehér- és rozéborokat mutatja be. A Földművelésügyi Minisztérium által indított szakmai program keretében 720 bor kóstolása után az Országos Borszakértő Bizottság választotta ki azt a 290 bort, amelyek végül minőségük alapján bekerülhettek a kötetbe.
Az ingyenes kiadvány a borokat régiónként mutatja be, amelyeket egy több felvonásból álló vakkóstolást követően válogattak ki. A borrégiók jellemzése mellett a kiválasztott borok részletes leírását, a palackok fotóit illetve a pincészetek adatait is tartalmazza a könyv.

A kötetben 240 fehér és 50 rozébor szerepel, a hazai borrégiók közül messze a legjobban a Balatoni Borrégió teljesített - hangzott el az Anna Grand Hotelben tartott bemutatón. A Balatonfüred-Csopak borvidék tizenhárom borászatának huszonhárom bora kapott helyet, ebből csupán csak négy rozé. A kiválasztott és a könyvbe bekerült borok között 13 kiemelt, úgynevezett Top bor található. A füredi borrégióból ezt az elismerést a Figula Pincészet 7HA fehérbora kapta.

További részletek a balatonfured.hu oldalon olvasható!

A Balatonfüred-Csopak borvidék könyveb bekerült borászatai:

Béla és Bandi Pincészet
Feind Borház
Figula Pincészet
Homola Pincészet
Hudák Szőlőbirtok és Borászat
Jásdi Pince
Kálmán Pince
Kecze-Hady Kézműves Pince
Koczor Pincészet
Schieszl Borház
Skrabski Pince
Söptei Pincészet

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!