191. Anna-bál Balatonfüreden

balaton.vehir.hu 2016. 07. 23. 18:02

Már minden kész az Anna Grand Hotelben a vendégek fogadására, akik pontosan 18.30 órakor indulnak a Vaszary Villából. Hírportálunk a helyszínről folyamatosan képes beszámolóval tájékoztatja Olvasóinkat!

Csodálatos asztalok

A 191. Anna-bál sztárvendége  világhírű Bogányi Gergely, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, próba közben

 Hatalmas érdeklődés mellet bevonultak, az elsőbálozók és hírességek...

Képgaléria ITT tekinthető meg!

 

Az Állami Operaház hagyományos palotás táncát követően Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztériumának minisztere, az rendezvény fővédnöke szó szerint úgy fogalmazott, hogy bennem van az első bálozók izgalma, hiszen, mint édesapa én is első bálozóként elhoztam a kislányom – fogalmazott. Majd feltette a kérdést, hogy mi is valójában az Anna-bál közel kétszáz éves titka, a hagyomány és azt a gyönyörűséget adja, amit 190 évvel ezelőtt – fogalmazott.
Fördős Attila Vác polgármestere, az Anna-bál kulturális partnere elmondta, hogy 1000 éves városukban jelenleg is kulturális rendezvények vannak és hatalmas megtiszteltetés számára, hogy itt lehet Balatonfüreden, hiszen az Anna-bál hatalmas jelentőséggel bír a nemzetközösség összetartásában – mondta.
Bóka István Balatonfüred polgármestere kiemelte, hogy az Anna-bál 191 évvel ezelőtt talán hazánk legszebb korszakában indult a reformkorban indult, és ez a bál nagyon is jól ötvözi a hagyományt és a megújulást, hiszen minden évben körünkben köszönthetjük az első bálozókat, ezért ez a bál a fiatalságról, szépségről szól.

Bogányi Gergely (Vác) fantasztikus zongorakoncertje 22.30 órakor kezdődött

Munkában a zsűri...

A közönség szavazata alapján a 15 legszebb elsőbálozó... (Jelenleg a hölgyek bemutatkozása zajlik)

A 191. Anna-bál szépe

 

Az Anna-bál szépe Kriveczky Villő lett, Szegedről érkezett a 17 éves elsőbálozó, első udvarhölgye Gorosics Csenge 18 éves (balra) aki Szigetvárról érkezett, második udvarhölgye a 18 éves balatonfüredi Káplár Fanni, akik szintén elsőbálozók

Az Anna-bál történetében először eljegyzés is volt a színpadon:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!