Balatonfüred: A Nyári Mikulás nyerte a dragonosok Németh István Emlékversenyét

balaton.vehir.hu Forrás: byc.hu Fotó: byc.hu 2016. 05. 30. 00:23

Az idei évben – 13. alkalommal – a Balatonfüredi Yacht Club által megrendezésre kerülő Németh István Emlékversenyen 7 Dragon mérte össze tudását. A verseny az OB előtti felkészülés utolsó állomása is volt egyben.

A regatta első napján a 10:30-kor rajtolt hajókat gyenge keleti szél fogadta, amely a második futam végére felszívódott. A Böröcz Bence vezette versenyrendezőség a bizonytalan körülmények miatt, kétszeri pályamódosítást követően, a harmadik futamot már kicsit erősebb, délkeleties szélben tudta megrendezni. Partra érkezést követően a versenyzőket paprikás krumpli várta a BYC féltető alatt.

Vasárnap reggel bíztató keletiben rajtolt a 7 fős mezőny, azonban a leálló szél miatt az első szakasz felénél érvényteleníteni kellett a futamot. A vízi- majd parti halasztást követően dél körül döntött úgy a Versenyrendezőség, hogy újra vízre viszi a versenyzőket az északkeleti 8-10 csomós szélben. A szél nem volt kitartó, először 6-7 majd 4 csomóra csökkent, így az utolsó futamban pályarövidítéssel és egy kis frissüléssel sikerült abszolválni a 4. futamot.

Végeredmény 4 futam és 1 kiejtő alapján:

Első helyezett lett négyből három futamgyőzelemmel a Nyári Mikulás (HYC) – Gömbös Lóránd, Horgos Tamás Ferenc és Majthényi Mátyás. A dobogó második fokára a Scylla (PK, PK) legénysége állhatott: Szemenyei Csaba, Hónig Kinga, Hónig Miklós, míg a harmadik helyezett a 7ARTS (SVE) hajója lett két fős legénységgel, Tenke Péterrel és Varga Istvánnal a fedélzeten.

A Németh István Emlékverseny vándordíját 1 évre a Nyári Mikulás (HYC) – Gömbös Lóránd, Horgos Tamás Ferenc és Majthényi Mátyás – nyerte el.

Gratulálunk a Helyezetteknek!

További részletek, eredmények  www.byc.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!