A Csík Zenekar is fellép a Somló Hegy Hangja Fesztiválon

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2016. 07. 12. 09:27

Budapest, 2016. július 12., kedd (MTI) - A Csík Zenekar koncertje mellett lovasbemutató, főzőverseny, vásár és kiállítás, valamint a Fölszállott a Páva televíziós műsor korábbi résztvevőinek gálaműsora is várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig a Somló Hegy Hangja Fesztiválon.

A Somló Séd-DŰLŐngélő elnevezésű programrész a hegy somlószőlősi lankáin, míg a szombat esti Csík-koncert és a vasárnapi közösségi események, valamint a Fölszállott a Páva gálaprogramja is a Somló tetején fekvő réten lesz látható - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
A négynapos programsorozat a Bor - Vidék - Hagyomány című szakmai találkozóval veszi kezdetét a Tornai Pincészet konferencia termében csütörtökön.
Pénteken lovas kocsival járhatják körül a Somló-hegyet az érdeklődők, majd a Megyer Sarja Egyesület lovasbemutatóján vehetnek részt. Boka Gábor a János vitézből ad elő, este pedig a Cimbaliband zenekar játszik.
Szombaton a családi pincészetek borfesztiválján vehetnek részt a látogatók a hegy somlószőlősi oldalán. Ugyanott vasárnap Magyar Értékek, Veszprém Megyei Értékek címmel vásárt és kiállítást tartanak, de lesz főzőverseny is, a Veszprém Megye Értékünnepe című eseményen pedig művészeti közösségek színpadi előadásait tekinthetik meg a látogatók. Emellett Magyar-Magyar Gála címmel határon túli magyar vendégek és hagyományőrzők közös műsora is látható lesz.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!