Sikeresen pályáztak

balaton.vehir.hu 2013. 07. 22. 08:20

Hamarosan felújítják a királyszentistváni református templomot, erről is nyilatkozott hírportálunknak Bikádi László Károly református lelkész.

-Valóban a Királyszentistváni Református Egyházközség bruttó 14.731.290 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a templom külső és belső felújítására és a tetőhéjazat cseréjér Az EU-s forrásból a Leader pályázaton keresztül.
-Mikorra tervezik a munkálatok megkezdését?
-Az idei évben szeretnénk megkezdeni a munkálatokat és a tél beállta előtt befejezni. A helyi önkormányzat hathatós segítségével elő tudjuk finanszírozni a munkálatokat, ugyanis az elnyert támogatás utófinanszírozású.

Református templom Királyszentistvánon (Fotó: balaton.vehir.hu)

-A Hajmáskér-Sólyi Református Társ Egyházközség esetében pedig bruttó 19.471.592 forintot nyertünk el a „Nyitott kapuk” gyülekezeti ház kialakítására, amely beruházás megvalósításával a hajmáskéri, keresztény-kulturális életbe szeretnénk szervesen bekapcsolódni a jövőben. Reményeink szerint ez a beruházás a következő kettő hónapban, kora őszre el is fog készülni.
Mekkora összegeket nyertek bővítésre és képzésre?
-Számszerüleg a legnagyobb támogatást az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertük el egy 18 hónapos projektre a „Tanulással vissza a munka világába” címmel a TÁMOP 1.4-11.-es pályázatán melynek értéke 63.912.400 forint, amelyet a szociális gondozók képzésére fordítunk. A harmadik éve kitűnően működő Házi Segítségnyújtó Szolgálatunk részére is nyertünk kisebb pályázatokat, melyek segítségével a jövőben ellátotti létszámemelést tudunk végrehajtani. A mostani 700 fő körülbelüli ellátotti létszámot 4700 főre szeretnénk felfejleszteni. Első lépésként az első 500 fős ellátotti létszám bővülésére már kézhez kaptuk a jogerős engedélyt.
-Polgármesterként is további sikerről tudok beszámolni, hiszen Sóly községben kispályás sport pálya kialakítására a LEADER pályázaton belül sikerült 12.059.942 forint nettó támogatást nyertünk, amihez az önkormányzatnak kell biztosítani az ÁFA-t. Ezt is még az idei évben szeretnénk megvalósítani, azonban az önkormányzat szűkös anyagi lehetőségei miatt az előfinanszírozást még meg kell oldani.
Ezek mind nagyon szép eredmények, hogyan értékelné nyár derekán az eddigi eredményeket?
-Túlzás nélkül mondhatom, hogy az idei év valóban számunkra Isten áldott év. Reméljük, hogy a folytatás is hasonló lesz.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!