Vírusmentes vásárlás - indul az Almádi Virtuális Piactér

balaton.vehir.hu 2020. 03. 30. 10:42

A koronavírus helyzet országosan és helyben is több olyan intézkedést tett szükségessé, amely nem kedvez a helyi kis-és középvállalkozásoknak, kereskedő és szolgáltató cégeknek, mezőgazdasági termelőknek. Balatonalmádi önkormányzata azt szeretné, ha a helyi lakosok által működtetett és a helyben tevékenykedő vállalkozások valamennyien túlélnék ezt a gazdaságilag nehéz időszakot - Olvasható a Balaton-parti város hivatalos közösségi oldalán.

 Ezzel a céllal egy új kezdeményezést indítunk útnak, egy virtuális Almádi piacteret, amelynek online felülete kialakítás alatt áll. Itt az őstermelőktől kezdve a kereskedő és vendéglátó cégekig regisztrálhatnak mindazok, akik Almádi területén szolgáltatnak. Az internet kapcsolattal nem rendelkező mezőgazdasági őstermelők részére segítséget biztosítunk. A rendszer három lábon áll: a kínálati oldal (eladó), a keresleti oldal (vevő) és szükség esetén a kiszállítást végző harmadik fél.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy néhány kattintással válogasson és rendeljen otthonában maradva a helyben fellelhető áruk és szolgáltatások közül, melyet Önnek házhoz is szállítanak. Nagyon fontos, hogy az oldalon történő regisztráció a veszélyhelyzet ideje alatt az eladó és a vevő számára egyaránt díjmentes. Ezzel talán terhet tudunk levenni a Családsegítő munkatársai és önkéntesei válláról is, hisz az otthon maradók közül sokan ezen az úton is meg tudják majd oldani a napi szükségleteik szerinti vásárlást.

Terveink szerint az oldal teszt üzemben már a jövő héten elindul. A tapasztalatok alapján fogjuk fejleszteni és felhasználó baráttá tenni. A regisztráció módjáról és mikéntjéről hamarosan újabb tájékoztatással jelentkezünk. Előzetes szándék jelezhető már most a jelentkezes@almadipiac.hu e-mail címen.

Maradjanak otthon továbbra is, saját biztonságuk érdekében. Segítünk átvészelni a veszélyhelyzet időszakát!

Üdvözlettel:

dr. Kepli Lajos
polgármester
Balatonalmádi Város Önkormányzata

Forrás: facebook

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!