Átadták Balatonalmádiban az "Almádi Magocskák Óvoda" új épületét.

balaton.vehir.hu 2019. 12. 06. 12:21

Balatonalmádi, 20019. december 06., péntek - Ünnepélyes keretek között adták át a Balaton-parti város modern új óvodáját.

 Az ünnepi rendezvényt az óvoda impozáns tornacsarnokában tartották.

-Én csak másfél hónapja vagyok a város polgármestere, ezért köszönet illeti mindazokat, akik korábban részt vettek ebben a csodálatos óvoda megvalósításában. Így köszönet illeti Keszey Jánost, dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselőt és azokat, akik részt vettek a proekt megvalósításában - fogalmazott dr. Kepli Lajos polgármester. Majd hozzátette: igaz, az épület hivatalos birtokbavétele már december 3-án megtörtént a szülők, a gyermekek és az itt dolgozók legnagyobb örömére megkezdte az intézmény a működését, 250 gyermek, tíz csoportban lakják be az impozáns épületet. Azon is el kell gondolkozni a jövőben, hogy egy új bölcsőde kialakítását is tervbe kell venni, mert egyre többen költöznek Almádi és egyre több gyermek születik a városban.

Herczegné Budai Bea, Beckerné Sabján Ottília, Keszey János, Kepli Lajos és Kontrát Kárly

 Beckerné Sabján Ottília intézményvezető kihangsúlyozta, hogy erre a pillanatra már 15 éve várnak, amikor is megfogalmazódott az új intézmény gondolata. Arra is kitért, hogy az épület lényegébenhárom épületből tagozódik eggyé, amely környezetbarát módon lett kivitelezve, így a gyermekek környezettudatos nevelése is megvalósulhat a jövőben.

 -Számomra igazi öröm ma itt lenni, igazi karácsony és ünnep is egyben ez a nap, mert jó látni, hogy összefogásból, a magyar kormány, az EU és az önkormányzat által finanszírozott létesítményt adhatunk át. Egy olyan létesítményt, amely olyanszínvonalon épült meg, amelyet bármely nyugat-európai település elfogadna. Majd hozzátette, hogy a a gyermek a jövőbe a legjobb befektetés, hiszen a jövő generáció tagja nevelkednek e falak között.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00004 projekt keretében 593 057 922 Ft. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. Támogatáson felüli önkormányzati önrész összege: 359 241 892 Ft. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

A beszédeket követően került sor a nemzeti színű szalag átvágására amelyet az ovisok műsora zárt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!