Látni és látszani! hajnalban

balaton.vehir.hu Forrás: Stanka Mária r. őrnagy megelőzési kiemelt főelőadó 2019. 10. 28. 16:07

A Látni és látszani! szlogennel meghirdetett kampány jegyében folyamatosak a közúti ellenőrzések a Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 

A Látni és látszani! kampány jegyében szervezett baleset-megelőzési programot a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a közlekedésbiztonsági ellenőrzéshez csatlakozva 2019. október 28-án a kora reggeli órákban a 71. számú főútvonal mentén Balatonalmádi és Balatonfűzfő között.

A korán útra kelő, munkába igyekvő gépjárművek világító berendezéseinek és a gumik állapotának ellenőrzése mellett a vezetők alkalmasságát is ellenőrizték a rendőrök. 89 vezetőt ellenőriztek, akiknél az alkoholszonda negatív eredményt mutatott, ketten nem használták a biztonsági övet, és egy személyt figyelmeztettek, mert a gépjárműve lámpája nem világított.

Folyamatos lesz az ellenőrzés az utakon december 15-ig az egész ország területén, ahol a gépjármű vezetők figyelmét kívánják felhívni arra, hogy éjjel és rossz látási viszonyok között a balesetveszélyes helyzetek elkerülésében jelentős szerepe van a gépjárművek műszaki állapotának, a világítóberendezések láthatóságának, a megváltozott út- és látási viszonyoknak.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!