Templomok éjszakája Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet 2019. 09. 25. 08:59

Hat évvel ezelőtt, 2013-ban érkezett először a kérés a Balatonalmádi Városháza turisztikai referensétől a Honismereti és Városszépítő Körhöz, hogy szervezzenek a Magyar Kulturális Örökség napján templomsétát, mutassák be a város épített kulturális örökségeit.

Az első ilyen séta akkor is a Szent Imre templomtól indult, a zenei programot Kruppai Tamás kántor orgonajátéka adta és a templom előtt a résztvevők együtt énekeltek.

Azóta évente, szeptember közepén felváltva hol Berényben, hol Almádiban   mindig megszervezi a Honismereti Kör a Templomok éjszakáját.
Nem volt ez idén sem másképp! Az érdeklődők három templomot járhattak végig, mécsessel a kezükben. Mindhárom templomban a lelkipásztor fogadta az érdeklődőket és a templom illetve a közösség bemutatásán túl egy közös téma is volt: az irgalmas szamaritánus példája. A katolikus templomban Szabó János plébános, a reformátusban Steinbach József püspök, az evangélikusban Isó Zoltán lelkipásztor adott lelki útravalót. A rendezvényt Keszey János polgármester is köszöntötte, Kovács Elemérné verset mondott, a zenei szolgálatot a Nagykovácsi plébánia gitáros énekesei (Kuti Tünde, Ormay Csaba, Tegzes Endre) illetve a Gaudium Kamarakórus (Pusker János vezényletével) látta el.
A mintegy száz résztvevő az utolsó, evangélikus imaháznál együtt rakott ki mécsesekből egy keresztet.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!